Brandskyddsutbildning

Idag har personalen på förskolan haft brandskyddsutbildning. Det började med en teoretisk genomgång där vi lärt oss att se risker på vår arbetsplats och att arbeta förebyggande. Vi har också lärt oss förstå under vilka omständigheter det kan börja brinna och hur vi bör agera när olyckan väl är framme.
 
Efter den teoretiska genomgången var det en praktisk övning med brandsläckare och brandfilt.
 
 

Inspark av nya elever

Idag har vi haft vår traditionsenliga inspark av nya elever i förskoleklassen samt sjungit kompissången alla tillsammans. Innan vi kallade fram förskoleklassen har vi infört en ny tradition att när man börjar åk 1 så tar man steget in i skolans värld på riktigt. Åk 1 blev framkallade och fick ta emot en liten present från sina faddrar i form av en T-shirt med skolans logga.
 
Nu var det dags för förskoleklassen att bli uppkallade. Det var först ett kort tal av en elev i åk 3 som hälsade förskoleklassen välkomna till Ramlösa Friskola samt att åk 3 kommer bli deras faddrar som man kan vända sig till om man har någon fråga. Därefter vidtog ballongutdelning samt nedräkning innan ballongerna släpptes vind för våg. :)
 
 

Välkomna tillbaka!