Sammanfattning av värdegrundaveckan

Idag har vi avslutat värdegrundaveckan med att göra kompisregler tillsammans med småstjärnorna. Vi frågade barnen om hur vi ska bete oss och inte bete oss mot varandra. Barnen kom fram till många bra synpunkter, säga förlåt, säga stopp, säga det inte är meningen, kramas, dela med sig, inte bråka. Dessa kompisregler ska vi sedan sätta upp på storstjärnornas målning med stopphänder. Målningen gjorde vi i början av veckan efter att vi läst en bok om att säga stopp med röst och hand till kompisarna före konflikten utmynnar i fysiska reaktioner. 

Dessutom har vi lekt gemensamma lekar under veckan för att stärka vikänslan. Kims lek, gubben i lådan och björnen sover, hunden och benet.  Främst storstjärnorna. 

Igår läste de vakna stjärnorna med vuxen en bok och dramatiserade den tillsammans hur en kan säga förlåt på ett trevligt respektive otrevligt sätt. Detta förtydligades sedan med en "finförlåtskylt" och en "fulförlåtskylt". Dessa är redan uppsatta på väggen vid matbordet för att vi ska komma ihåg skillnaden mot att mena förlåt eller inte. 

Idag har vi också haft så sångstund med småstjärnorna innan vi gick ut. 

Medan de andra sover gör de vakna barnen bajstollar! 😜
Publicerat i Allmänt