Åk 4 på Apple Store

Åk 4 har varit på Apple Store och lärt sig mer om iPads samt spelat in en filmtrailer med iMovie. Detta är ett återkommande evenemang för våra årskurs 4 att göra en skolutflykt till Väla och våra vänner på Apple Store.
 
Man blir väl mottagen med applåder från personalen.
 
En kort genomgång......
 
......och sedan var det dags att arbeta ihop i små grupper. Bra sätt att utöva teamwork!
Efteråt var det samling vid skärmen så att alla kunde se respektive grupps produktion.
 
Till sist det obligatoriska gruppfotot :) 

Ett stort tack till Apple Store för ett fantastiskt mottagande och givande dag med våra elever, vi återkommer nästa höst igen med fler nyfikna elever!
 

Åk 5 i HD

Så här ser det ut i HD idag!
 
 
 
 

Code Week - "IT-programmering"

I dag hade vi besök av IT-Gymnasiet i Helsingborg. Under vecka 42 pågår inom hela EU ett projekt som går under namnet Code Week. Forskarna pratar om programmering som framtidens språk. Våra åk 5 var en av de utvalda skolorna som fick besök av en programmeringslärare med tre duktiga elever.
 
Under tre timmar blev eleverna delaktiga och inspirerade med hjälp av roliga övningar, teamworks och tips på hur man kan komma igång med kodning på ett roligt sätt.
 
Med detta uttalande var inriktningen utstakad! :)
 
Våra elever kom snabbt igång med hjälp av eleverna från IT-Gymnasiet. HD var också på plats för att skriva om evenemanget.
 
Det spelade ingen roll om det var dator eller platta, det var lika enkelt.
 
Fullt koncentrerade och..........

.......kreativiteten flödar!

Vi riktar ett stort tack till IT-Gymnasiet för ert besök och vem vet, ni har kanske väckt ett och annat intresse bland våra elever!