Välbesökt öppet hus med julmarknad

Lördagen 21 nov blev som tidigare år ett välbesökt och uppskattat öppet hus med avslutande julmarknad. Förmiddagen hade klassrummen öppnat upp för besök av anhöriga och andra intresserade för att visa upp hur en vanlig skoldag kan se ut på Ramlösa Friskola.

Vid lunchtid var skoldagen över och julmarknaden tog vid med alla dess olika aktiviteter. Det fanns pysselstuga,

teater,

dockteater som elever själva gjort,

och tomtestuga.

Vad vore en julmarknad utan lotteristånd, fika och hemslöjdsförsäljning? Allt detta och lite till kunde besökarna ta del av denna härliga lördag!
 
 Vi vill passa på och tacka alla som bidragit på ett eller annat sätt, personal, elever, föräldrar och företag för att denna dag blev en lyckans dag!
 
 
 

Öppet hus med julmarknad lördag 21 nov

Kom och besök skolan under en vanlig skoldag och ta del av vår härliga skolmiljö. Mellan kl 08:30 - 11:30 står skolan öppen. Vår traditionsenliga julmarknad för skolan och Hustomtens förskola tar vid mellan kl 11:30 - 13:30 och då kan man se teater, besöka tomten, fika, köpa korv, köpa fina julhantverk, prova lyckan i vårt vuxen- och barnlotteri med mera. Såväl anhöriga som allmänhet är hjärtligt välkomna!
 

Hjärtstartare

Nu har vi köpt in och fått installerat en hjärtstartare på skolan. Den finns direkt till höger vid huvudentrén. Vår hjärtstartare är registrerad i Hjärtstartarregistret och ingår nu i ett större nätverk av tillgängliga hjärtstartare runt om i vår närhet.
 
Samtidigt som vi fick utbildning i vår hjärtstartare passade vi på att fräscha upp kunskaperna i HLR (Hjärt- och lungräddning) på personalen. En sen torsdagkväll ägnades en del uppmärksamhet åt dessa övningsdockor som alla fick öva på, Lifehelp var våra utbildare.

Framstupa sidoläge
 
Till sist blev det otäckt verklighetslika övningar som ökade på adrenalinet bland de inblandade.