Firande av FN-dagen

FN-dagen firade förskola och skola tillsammans på skolan. Man samlades för att sjunga några gemensamma sånger och de som ville kom utklädda i FN-dagens tecken d v s utklädda i någon form som representerade ett annat land. Efter storsamlingen träffades man klassvis med sina resp kompisklasser där man utövade internationella lekar.
 
Trädet dekorerades av fredsduvor och flaggor, likaså staketet.
 
Vi sjöng tillsammans.
 
Lekarna var ett uppskattat och roligt inslag.
 
 
 
 
 
 
 
 

Grattis åk 4!!

Wow, vilka duktiga elever vi har! I måndags vann våra pojkar i åk 5 och på torsdagen vann våra flickor i åk 4 basketfinalen i skol-OS. Flickorna visade med all önskvärd tydlighet att dom skulle bli svårslagna. I finalen besegrades Holstagårdsskolan och glädjen var total. Våra hjältar i åk 4 kan nu titulera sig Helsingborgsmästare i basketboll!
 
Några få kloka ord innan matchdags och fullt fokus på finalmatch!
 
Vi tackar domare och motståndare för en väl genomförd match :)
 
 
 
 
 

En annorlunda lektion

Våra årskurs 4 och 5 har i veckan haft en iPad-lektion på Apple Store, Väla. I måndags var åk 5 på besök och på onsdagen fick åk 4 åka till Väla och lära sig mer om iPads. Vi har som målsättning att låta våra mellanstadie-elever komma ut på en Field Trip, skolutflykt, för att få inspiration och fördjupa sig i "plattan".
 
Eleverna blir uppdelade i olika grupper och då gäller det att kunna samarbeta  samt skapa en filmtrailer på kort tid.
 
"Action/tagning", en filmsekvens spelas in......
 
En annorlunda "skolsal" i en ny kreativ miljö.
 
Det fanns även tid för en kort paus med möjlighet att prova på andra produkter i butiken medan filmmaterialet sammanställdes.
 
Finalen är en titt på varje produktion med spännande förtjusning :)
 
Efter diplomutdelning och utdelning av armband (som var ett USB-minne med filmerna) var det dags för ett gruppfoto.
 
Åk 5
 
Åk 4
 
Tack Apple Store för er gästvänlighet och generösa samarbete med våra elever, vi kommer gärna tillbaka igen med nya elever!