Öppet hus och julmarknad

Under lördagen, 22 nov, hade vi vårt populära och välbesökta öppet hus med julmarknad. Skolsalarna fylldes snabbt och många kluriga arbetsuppgifter skulle lösas, så här en tidig lördagsmorgon.
 
Efter skoldagen öppnade julmarknaden och det blev genast trångt vid de olika begivenheterna. Lotteriet hade många vinster att erbjuda tack vare alla generösa bidrag från företag och föräldrar.
 
En fika i caféet sitter alltid bra.
 
Det bjöds på teater för de minsta.
 
Även tomten tittade förbi och fick ta emot barnens önskningar.
 
Julpysselståndet innan rusning.
 
Vi vill tacka personal och elever för en väl genomförd dag. Vi vill även tacka företag, föräldrar och personal som bidragit med priser, julpyssel och hembakat, utan er hjälp hade dagen inte blivit så lyckad som den blev!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hur tar du dig till skolan?

Våra elever i åk 1 har varit med i ett projekt som Miljöverkstaden anordnar. Det gick ut på att gå, cykla eller åka buss till skolan. Syftet med projektet skall leda till:
-Att öka säkerheten och förbättra miljön kring skolorna (genom minskad biltrafik)
-Främjande av motion och hälsa
-Ökad gemenskap och trygghet
-Barnen lär sig hur de ska bete sig i trafiken
-Påverka föräldrarna att bli mer medvetna om hållbart resande
I hård konkurrens med övriga skolor i Helsingborg vann våra hjältar i åk 1 tävlingen "Den mest hållbara resan" tätt följda av Gläntanskolan (2:a) och Elinebergsskolan (3:a).
 
Detta kommer att firas den 4/12 kl 10:00 där Lotta giraff kommer och delar ut reflexer och diplom, en polis pratar och låter eleverna ställa frågor, en politiker kommer för att hylla klassens arbete samt delar ut en vinstcheck. Vinsten är en utflykt till Helsingörs tekniska museum med guidad rundvandring den 28 maj! Miljöverkstaden har även bjudit in HD. :)
 
Grattis och lycka till med ert fortsatta arbete åk 1!!
 

Elevens val

I samarbete med Nordic Wellness  har våra elever i åk 5 och 6 idag haft en möjlighet att prova på ett pass bestående av step, tabata och yoga under elevens val. Instruktören var vår alldeles egna, Elin, som är resurspedagog i åk 2 och fritids och som har många års erfarenhet av gruppträning.