Avslutning på vårt kvalitetsmål: Hållbar utveckling

Idag har vi haft en "Grand finale" på vårt kvalitetsmål, "Hållbar utveckling". Vi har arbetat under hela läsåret med miljön i fokus. Ett av de stora målen har varit "Pantuppdraget", d v s samla in returburkar och PET-flaskor samt panta dessa och samla ihop pengar till WWF, Världsnaturfonden.
 
Vi har under året totalt samlat in 4 584 kr som vi satt in på två olika WWF-konto. Det ena kontot är till nyplantering av träd och det andra kontot är "En levande planet/Regnskogen".
 
Det kostar ca 25 kr för att plantera och driva upp ett träd och med dessa belopp motsvarar detta ca 180 st nyplanterade träd som vi bidragit till gemensamt på Ramlösa Friskola och Hustomtens Förskola, är det inte fantastiskt?!
 
Lite kuriosa: beloppet ovan motsvarar ca 890 st aluminiumburkar och 2 080 st PET-flaskor som våra elever och barn har burit på och lämnat i retur. :) Tack alla som varit med och bidragit med returburkar/PET-flaskor!
 
Avslutningen började med att åk 4 spelade teater om hur vi kan vara rädda om vår natur och inte skräpa ner samt att man inte alltid behöver handla nytt utan kan använda sig av begagnat.
 
Publiken fängslades av den roliga och pedagogiska teatern.
 
Varje avdelning och skolklass fick mottaga ett gåvobevis från insättningen till WWF.
 
I korridoren var det en utställning om hur sopor kan återanvändas.
 
 
 
 
 
 
 
 

Philip Warren Gertsson, PWG

Idag har vi som en avslutning på friskvårdsveckan haft besök av en världsartist i fotbollstrixning. Ramlösa Friskola har som kamratsponsor till Eskilsminne IF fått vara med om en riktig "fotbollskonstnär", Philip Warren Gertsson. Philip gjorde ett uppskattat besök på vår skola innan det bär av till VM i Peking till helgen.
 
Många fina varianter av bolltrixning eller som det heter, "Fotbollfreestyling", visades till publikens stora förtjusning.
 
Efteråt den obligatoriska autografskrivningen :)
 

PWG from Ramlösa Friskola on Vimeo.

Vi vill tacka Philip, Plusgruppen och Eskilsminne IF för detta besök och vill passa på att önska Philip lycka till i kommande VM!

 

Kamratsponsor, One world futbol.

Genom att sponsra Eskilsminne IF i One World Futbol doneras denna oförstörbara boll till barn runt om i världen och vi själva som skola erhåller en likadan.
 
Läs mer på: http://www.oneworldfutbol.com/
 
 
 

 

 

 

 

Friskvårdsvecka på Hustomten

Friskvårdsveckan på Hustomtens förskola börjar närma sig sitt slut. Man har bland annat hunnit med att ha avslappnande massage, SPA-upplevelser med fotbad, druckit uppfriskande smoothie ute på gården, gympat tillsammans och tagit cykeln istället för bussen när man åkte på utflykt.