Vasaloppet

Igår var det dags för årets upplaga av Vasaloppet och Hustomtens samtliga barn var samlade. Laddade till topp startade man upp med en gemensam uppvärmning. Och oavsett placering var alla med och hjälpte till att heja fram varandra. Blåbärssoppan är ett måste och var ett bra sätt att avrunda gårdagens aktivitet.
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 

Pantuppdraget i "halvtid"

Med vårt kvalitetsmål "Hållbar utveckling" har vi bl a en uppgift att samla ihop så många pantflaskor och pantburkar vi kan för att sen skänka pengarna till ett välgörande ändamål. Inom de olika förskolegrupperna och skolklasserna har det diskuterats fram ett antal olika alternativ. Som sista instans fick elevrådet på skolan ta det avgörande beslutet genom en majoritetsomröstning. Det blir WWF Regnskogsarbete som blir mottagare av våra insamlade pantpengar längre fram i vår.
 
En intensiv diskussion inom elevrådet tillsammans med rektor innan beslut.
 
Så här kan man åskådliggöra ett diagram på olika sätt av de pantade flaskorna och burkarna, beroende på vilken ålder barnen/eleverna har :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tennisträning på idrotten med Ramlösa TK

Under måndagen fick våra elever i årskurs 5 prova på en tennisträning tillsammans med Ramlösa TK. Tennisklubben har fått ett sponsorbidrag för att utnyttja till ev nya kommande elever/tennisspelare i deras verksamhet. Vi som skola tycker detta är ett utmärkt tillfälle att låta våra elever prova på racketsport och lät oss boka en buss med färdriktning mot Olympiahallen.
 
Fredrik Widell, RTK:s huvudtränare, samspråkar med eleverna innan start.
 
Uppvärmning.
 
Öva på grundslagen.
 
Medan halva gruppen fick tennisundervisning spelade den andra halvan badminton och så bytade man efter halva tiden.
 
Vi tackar Ramlösa TK för lektionen och ses igen i mars när årskurs 4 kommer på besök!