Tack för denna terminen!

 

HIF - Skolprojekt

 

HIF har under några år besökt samtliga kommunala sjätteklasser runt om i Helsingborgs kommun. Vi som friskola tycker även att våra elever bör få ta del av detta projekt som går under parollen ”Dagens ungdom – Vår framtid”.

 

I fredags, 12 dec, hade vi då besök av Fia Nilsson som är HIF:s representant ute på skolorna och håller i projektet.

 

Våra åk 6 kommer att ha kontakt med HIF tre gånger genom projektet och det här handlar om mycket mer än bara fotboll. När Fia var här förde hon en dialog med våra elever, spelade upp filmer där olika spelare från HIF gav sin syn på saker och ting. Projektet handlar om allt från motion till droger, om ätstörningar och dopning, fotbollssnack, om läktarbråk, fusk och filmningar på plan. Alltså etik och moral inom idrotten. Efter detta första besök väntar sedan ett annorlunda studiebesök på Olympia med en rundvandring och där eleverna får se A-laget träna. Sedan blir det också en allsvensk match i maj, där klasserna får visa upp sina eget präglade banderoller och tifos.

 

Det blev många bra diskussioner. Fia drog många paralleller om hur en bra fotbollsspelare uppträder på planen och bland sina lagspelare och hur detta faktiskt fungerar på samma sätt i klassrummet och bland eleverna.

 
Här kommer lite mer av de aktuella ämnena som diskuterades med eleverna och som man kopplade ihop med elevernas egna vardag.
 
Tack HIF och Fia för att vi får ta del av detta projekt och vi ser fram mot vårens två andra möten!
 
 
 
 
 

Lucia

Igår och idag har vi firat Lucia på skolan och våra förskolor. Julen närmar sig med stormsteg!
 
Luciatåget för lågstadiet något samlade inför uppvisningen till föräldrarna.
 
Det blev hur bra som helst!
 
Kometen hade sin Lucia utomhus tidigt på morgonen.
 
Mellanstadiets Lucia.
 
Solhusets Lucia på Hustomten.
 
Förskoleklassens Lucia.
 
Åk 5 hade Lucia inför skolans elever.