Insamling SOS barnbyar

Nu har vi skickat in vårt gemensamma bidrag till SOS barnbyar för insamlingen under skoljoggen. Det blev totalt 2 237 kr!! Tack alla givmilda elever, föräldrar och personal!

Skoljoggen 2013

I går körde vi Skoljoggen 2013 på Ramlösa Friskola. Detta är ett evenemang som genomförs för 31:a gången i landet. "Detta är Sveriges största enskilda evenemang där barn, ungdomar och vuxna i Sveriges skolor springer, joggar, lunkar eller går en sträcka som man på skolan bestämmer själv", står det på utskicket vi fått från Skolidrott. Att det sen är drygt 500 000 deltagare i hela landet och att den frivilliga insamlingen, Springslanten, sedan lyckas komma upp i 1 500 000 kr är ju bara fantastiskt! Dessa insamlade pengar går även i år till SOS-Barnbyar och deras barnby Bouar i Centralafrikanska republiken. Dessa pengar går till driften av 9 bostadshus och en förskola i Bouar. Viktigt och veta är att denna insats bidrar till en livsavgörande skillnad för de hundratals barnen i Bouar.
 
Våra elever fick först ha en gemensam uppvärmning, bilden ovan, innan man gav sig ut i springspåret, sedan kunde det se ut så här med alla tappra kämpar.
 
Förskoleklassen tar alltid en gemensam promenad på löpspåret det första året man deltager. Nästa år är det deras tur att vara med i springningen.
 
 
 
 

Skolgården börjar ta form

Nu börjar skolgården bli klar, det ska bara komma en flaggstång och två hoppa hagar, sen är allt levererat till vår nu väldigt aktiva skolgård. I fredags den 13 sep såg det ut så här samtidigt fast på olika platser på skolgården.
 
Vår skateramp är vårt senaste tillskott.

De mindre eleverna fick hålla sig till de lägre ramperna :)
 
Pingisborden fungerar utmärkt en härlig dag som denna.
 
Baksidan av uteförrådet fungerar som ett bollplank.
 
Våra nya lite lägre basketkorgar har blivit en favorit bland många.
 
Vår rutschkana får det att kittlas i magen på många.
 
Alla som vill får vara med på multiarenan när man spelar fotboll.
 
Spontanlek på gräskullen.
 
Bredvid hinderbanan kan man både sitta högt och hänga upp och ner.
 
Gungorna är en skön fläkt en varm dag som denna.
 
Det finns även plats för det klassiska hopprepet.

Lekställning med stort utbud.
 
Vi har även fått våra bänkar och bord nu samt cykelparkering. Dessa har Pamil tillverkat och designat speciellt bara för oss:)