Köpenhamnsresa för vår avdelning Regnbågen

Vår avdelning Regnbågen på Hustomten har varit i Köpenhamn. Det blev en resa till ZOO och väldigt uppskattat äventyr för våra 5-6 åringar.

Melodifestivalen i bild och på film

Melodifestivalen blev en färgsprakande och lycklig show från alla våra "artister"! Här kommer en bildkavalkad samt några filmsnuttar från dagens framförande länder :)
 
Presentatörerna
 
Förskoleklass, Kroatien
 
Stjärnskottet, Grekland
 
Åk 1, Ukraina
 
Åk 3, Serbien
 
Åk 4 blå, Frankrike
 
Åk 5, Moldavien
 
Kometen, Norge
 
Solstrålen, Tyskland

Regnbågen Melodifestival Irland from Ramlösa Friskola on Vimeo.

Mångubben Melodifestival Danmark from Ramlösa Friskola on Vimeo.

Åk 2 Melodifestival Turkiet from Ramlösa Friskola on Vimeo.

Åk 4 röd Melodifestival Azerbaijan from Ramlösa Friskola on Vimeo.

Melodifestival

"Att få barn och pedagoger känna glädje och vikten av musik samt ta in musiken naturligt i den dagliga verksamheten". Utifrån detta kvalitetsmål har varje klass på skolan och avdelning på förskolan formulerat sina egna musikmål som utgår från läroplanen.

 

Vi har haft gemensamma musikträffar under året mellan förskola och skola i våra tilldelade kompisklasser. Det har lyssnats på olika musikstilar och musik från olika länder, vi har använt vår kropp i rytmiska övningar och som en helhet har man fördjupat sig om landet man ska representera och lärt sig mer om deras mat, kultur m m.

 

Vi kommer nu avslutningsvis att ha en gemensam melodifestival den 28 maj med uppträde av varje klass/avd som via lottdragning har fått det land de ska representera.

 

Lycka till alla "artister"! :)