FN-dagen

Idag har vi uppmärksammat FN-dagen, både på skolan och på förskolan. På skolan hade vi olika stationer som stod på schemat idag.
 
Här tillverkas det fredsduvor
 
En annan station hade sagotema. Där berättade Lena en saga från Finland och en annan saga från Etiopien. Sagorna handlade om likheter och olikheter.
 
Pernilla tog upp ämnet mat. I många delar av världen finns det hungriga magar, vi har det trots allt väldigt bra i Sverige. Här kan vi se olika frukter från olika delar av världen.
 
Här spelar man norsk brännboll på en annan station.
 
Det fanns ytterligare två stationer där ämnet var Unicef och barnkonventionen samt en musikquiz där en bild visades samt musik till denna där eleverna fick gissa vilket land det representerade.
 
Hustomtens förskola hade samlats tillsammans för att sjunga och vifta med sina egentillverkade flaggor.
 
En hel del förberedelse ligger bakom skapandet av flaggorna.
 
 
 
 

Skolbygget v 42

Nu är de sista delarna av skolbyggnaden levererade.
 
Här finns bl a våra två omklädningsrum med duschutrymmen.
 
Även biblioteket har nu levererats.
 
Det har kommit mycket material under fredagen. Här finns delarna till ventilationen som man ska börja sätta ihop på måndag v 43.
 
Så länge vi har en provisorisk skolgård under byggtiden utnyttjar vi vårt närområde där pedagogerna går iväg med eleverna på rast. Här nyttjar eleverna träden intill tennisbanorna, en härlig utemiljö!

Musikglädje!

Ett av våra kvalitetsmål är musik, att få barn och pedagoger att känna glädje och vikten av musik samt ta in musiken naturligt i den dagliga verksamheten. Utifrån detta mål formulerar de olika "kompisklasserna" musikmål som utgår från läroplanen.
 
Vi kommer att ha gemensamma musikträffar mellan förskola/skola under året och vi kommer avslutningsvis att ha en gemensam melodifestival med uppträde från varje avdelning/klass den 28 maj.
 
Alla träffar under året sker i de tilldelade "kompisklasserna" (vilket är en skolklass och avdelning på förskolan). Inför melodifestivalen kommer respektive "kompisklass" få ett land, via lottdragning, som de ska representera på den stora dagen. För er som inte vet så kommer ju Sverige nästa år även att arrangera den stora Eurovision Song Contest i Malmö :-)
 
I dag träffades förskola och skola på skolan i de olika "kompisklasserna" där olika aktiviteter tog vid i klassrummen. Dagen avslutades med att sjunga kompissångerna gemensamt ute på skolgården samt lottdragningen av vilket land man ska representera på melodifestivalen.
 
En aktivitet av åk 4 röd och avd Regnbågen var att man skapade ett större "konstverk" med noter och barnens utklippta händer.
 
Åk 5 och avd Mångubben är en kompisklass, här börjar man med att lära känna varandra.
 
Förskoleklassen och avd Solstrålen mitt uppe i en sångaktivitet.
 
Träffen avslutades med att man tillsammans sjöng kompissångerna samt lottdragning av vilket land man ska representera den 28 maj.
 
Fortsättningsvis under året kommer kompisklasserna att träffas, man kommer att lyssna på olika musikstilar från olika länder. Man kommer att använda kroppsrörelser och andra rytmiska övningar, kanske besöka Konserthuset för att se om dem har några intressanta föreställningar. För att sen få ihop helheten kommer man att ta del av olika material från det land man ska representera, mat, kultur m.m.