Skolbygget v 47-48

Årskurs fyra håller på med att skapa en tidning och har bl a som uppgift att intervjua någon person i det aktuella ämnet de skriver om. Dessa fyra elever skriver om den nya skolan och passade på att intervjua en snickare från Pamil i hans arbete.
 
Golvläggning pågår i korridorerna.
 
Elen har nu kopplats in i skolbyggnaden. Våra skolsalar är snart klara!
 
Uppehållsrummet.
 
Hemkunskapsköket.
 
Ventilationen är inte riktigt klar ännu.
 
Multiarenans grund börjar ta form.
 
Innan hade vi en upptrampad och lerig anslutning till skolan, nu kommer det att bli asfaltering fram till cykelvägarna.
 
Nu är alla byggställningar borta och fasaden visar sig från sin bästa sida, riktigt präktig! Förberedelse för asfaltering och stensättning pågår.

Tack för en fantastisk skola!

Ja, dessa orden kommer från en av våra föräldrar på skolan. Här kommer hennes inlägg som vi gärna publicerar:
 
Jag letade i bloggen efter ett ställe att skriva ett "fritt inlägg". Jag kunde inte hitta det så jag skriver till er i stället. Fick sån lust att dela med mig av mina positiva tankar om skolan. Jag är och har alltid varit mycket nöjd med Ramlösa friskola. När Rasmus slutade hos er efter femman var det för oss föräldrar med sorg i hjärtat, men givetvis också med spänning inför framtiden.
 
Vi kände oss också övertygade om att han fått en trygg grund att stå på. Om vi inte kännt ett så tydligt behov av ökat socialt umgänge (för Rasmus), så hade vi gärna haft Rasmus kvar i ytterligare ett år. (De var så få och flertalet hade dessutom kännt varandra sen födseln).
 

När vi nu har fått insikt i ytterligare en skola, blir det ännu mer tydligt vilken bra skola Ramlösa friskola är.

 

Skolans blogg, veckobrev och samarbete med oss föräldrar och elever verkar närmast unik, då jag har försökt höra med föräldrar på andra skolor i Helsingborg.

 

Även inlärningsmässigt känns det som om Rasmus och hans klasskompisar är väl i fas med sina nya klasskompisar. Mycket känns nu som repetition.

 

Jag upplever att Ramlösa friskola ger en stor trygghet och värme både till oss föräldrar och våra barn.

 

Jag hoppas att kommande sexor väljer att stanna kvar på skolan och att detta blir en trend.

 

Tack för en fantastisk skola! 

/Christin Kovács, mamma till Rasmus och Elias

TACK!

Vi vill rikta ett stort tack till företag, föräldrar och personal för era bidrag till Hustomtens julbasar! Som vanligt blev det en lyckad julstämning med lotteri, försäljning, loppmarknad, tomtegrotta och julteater.
 
Utbudet var stort.....
 
....... och välbesökt.