Beachhandboll med stora framgångar!

I år deltog Ramlösa Friskola på OV:s beachhandboll med totalt sex lag bestående av åk 2 och 3. "Som vanligt" var turneringen väldigt framgångsrik för vår skola. Alla sex lagen gick vidare från sina respektive grupper till slutspel. Föregående års medaljskörd följdes upp i år med en finalplats för åk 2 och silvermedalj samt en bronsplats för åk 3.

Att spela beachhandboll är ett roligt och härligt sätt att som klass få kämpa mot samma mål och där alla kan vara med oavsett erfarenhet. Vi är alla överens om att vi återkommer nästa år och då hoppas vi få ställa upp med ännu fler årskurser!

En nyvunnen silvermedalj.


Här nedan följer några härliga bilder från gårdagen.
Sambafestival

"Att få barn och pedagoger känna glädje och vikten av musik samt ta in musiken naturligt i den dagliga verksamheten". Utifrån detta mål som utgår från läroplanen har pedagogerna formulerat sina egna musikmål i sina grupper. Årets musikmål har gått i sambans tecken!

Under läsåret har det varit gemensamma musikträffar mellan skola och förskola, det har sjungits kompissånger, man har skrivit om egna texter till kända melodier, tillverkat egna rytmikinstrument och huvudmålet har varit samban där vi lyssnat och rört oss till sambarytmer.

Dagens sambafestival började med att skola och förskola träffades gemensamt utanför Birkagatans lekplats. Sedan gick vi i ett långt tåg tillbaka till skolan för att uppträda för varandra och där det sedan serverades popcorn, frukt och vatten.

Tåget skulle vara "färgglatt och synligt", tyvärr så lyckades vi pricka in fel dag. Precis när vi hade samlats "öppnade sig" himlen, all färgglad utstyrsel blev istället täckt av regnställ. Humöret däremot var på topp bland alla barn och pedagoger, för här fanns inga hinder till att genomföra vår sambafestival!

Renbågens barn hade guldfärgade masker som blänkte trots det regniga vädret.


Förskola och skola träffas för att gemensamt gå i ett karnevalståg tillbaka till skolan.Stjärnhuset hade tillverkat egna huvudbonader.


Av alla fina uppträde från alla våra avdelningar/klasser ser vi här ett av dem, åk 3.


Här nedan kan man se ett kort inslag av åk 2 i deras välregisserade uppträde på film.

Friskvårdsvecka-Hedens idrottsplats

Under våra friskvårdsveckor resp termin brukar vi boka upp Hedens idrottsplats för skolans elever. Där får man prova på lite av varje i idrottsväg. Idag var det längdhopp, 60 m, 800 m, kast med liten boll, kula, stafett och tre olika lekstationer med bl a brännboll och olika strategispel.

I längdhoppet gäller det inte bara att hoppa långt, det finns även en planka att hålla reda på så man inte får övertramp.


Efter kast med liten boll fick man prova på kula.


I många idrottsgrenar prövar man den individuella förmågan men på våra lekstationer var det mer gruppövningar som genomfördes.
En rolig och utmanande gren var stafetten, här var det både viktigt med den individuella förmågan kombinerat med det lagmässiga.


60 m: "som skjuten ur en kanon..."