Skolan börjar höstlovet med ett Halloweendisco!

Hej alla monsterdiggare!

Halloweendiscot var ett riktigt bra sätt att starta höstlovet på. Det kändes som att alla barn var glada och nöjda, stora som små. Ett stort tack till femmornas föräldrar som på olika sätt ställde upp så att vi kunde ordna ett disco för barnen på Ramlösa friskola!


Fina och lite läskiga häxor kom på besök!


Coola monsterkillar!


Vi hade en egen DJ, tack Arne! Killarna kollar in det häftiga DJ-båset!


Ännu fler läskigt utklädda discokillar!


Jättefina tjejer som pausar med lite gott från kiosken!


Vi fick besök av två fd elever som genast började att hjälpa till med försäljningen!

Ha ett underbart höstlov så ses vi nästa vecka!
Hälsningar Anette

Utegruppen

I vår verksamhet finns en grupp 18 lyckliga och äventyrslystna barn som tillhör Utegruppen, dessa barn är mellan 4-5 år gamla. Precis som namnet säger är dessa barn ute till större delen av dagen. Denna grupp kallar sig dessutom för Vargarna, ett gruppnamn som barnen själva valt. En större del av gruppen utgår från avdelningen Kometen (Kometvargarna) medan den andra delen utgår från vår skola (Skolvargarna). Vi erbjuder denna service till föräldrar som kanske har två eller fler barn att skjutsa till skola/förskola varje dag. Varför åka till två ställe när man kan lämna barnen på ett och samma ställe? På detta smarta vis har du som förälder gjort en avlämning på skolan för skoleleven och samtidigt lämnat det yngre syskonet/-en på förskolan, fast i skolans lokaler.

Då alla Skolvargarna anlänt på morgonen börjar äventyret för vår pedagog Patrik och hans 7 Skolvargar att ta sig ut i naturen för att sammanstråla med pedagogerna Carina och Camilla samt de övriga 11 Kometvargarna som kommer från vår förskoleverksamhet.


Denna dag träffade vi hela gruppen samlad vid Brunnsberga gård som ägs av Luggudegillet, detta är Utegruppens "lunchställe". Ulrika i vårt kök på Hustomtens förskola ser till och lagar mat även till våra utegruppsbarn och detta transporteras sedan ut för att avnjutas i det fria, allt som vanligast.


Vid sämre väder har vi tillgång till dessa vackra lokaler från 1800-talets början genom ett hyreskontrakt. Här kan gruppen även ta sig en välbehövlig paus inomhus eller sätta sig ner och lyssna på en sagostund.


Innan lunchen kommer finns det alltid tid för lek och spring. Vi har en stor och mysig trädgård att utnyttja alldeles för oss själva.


Man kan t ex klättra i träd,


leta efter pinnar,


vila ut efter lunchen,


eller varför inte steka äpplen på vårt medhavda Trangiakök.


Vi som är pedagoger i Utegruppen heter Camilla, Patrik och Carina. Välkomna till äventyrsgruppen Utegruppen! 
Svensk mästare på besök

Idag hade vi Mattias Lindström, HIF, på besök. Uppståndelsen bland eleverna var på topp. Alla var spända och förväntansfulla. Några väntade med att få ställa en fråga till Mattias, någon annan ville ha autograf och alla sjöng tillsammans HIF-sången "På gator röda och blå" inför Mattias. Ett varmt och hjärtligt välkomnande av alla våra elever, tyckte Mattias.Ett axplock av frågor:
-Hur många mål har du gjort i år?
-Vilka lag har du spelat i?
-Vilken är din favoriträtt?
-Är du gift?
-Vem är snabbast i laget?
-När började du spela fotboll.........?
Ja, frågorna var många och tycktes inte ta slut.


Efter frågestund och en härlig sång var det dags för autografskrivning. Någon hade tagit med en Henke-tröja,


en annan tog med mästartröja,


någon ville fylla på autografblocket,


eller varför inte direkt på tröjan.


Här kommer fler alternativ.Ramlösa Friskola tackar Mattias och HIF för visat intresse och önskar dom lycka till i fortsättningen med bl a Svenska cupen och att nästa säsong ska bli minst lika framgångsrik som 2011!