Föräldrarådet på jakt!

Hejsan alla föräldrar!

På det senaste föräldrarådet, den 16 november, hade vi en diskussion om hur vi skulle få in nya aktiviteter till fritids, men även intressanta aktiviteter för mellanstadieeleverna.

Ett förslag som kom upp var att bjuda in olika föreningar som skulle vilja visa upp sin verksamhet en eftermiddag för att eventuellt locka nya medlemmar. (Förhoppningsvis inte bara idrottsföreningar utan även teater/dans/film/schack/boule etc)

Ett annat förslag som kom upp var att kontakta gymnasieskolor för att se om de hade elever som var intresserade av att ha projektarbeten på skolan. Även här skulle det kunna vara arbeten kring dans/teater/film.


Nu behöver vi din hjälp!

Är du verksam, eller har kontakter, med en förening som skulle vilja komma och visa upp sig? (givetvis kostnadsfritt)

Är du lärare eller har större barn som skulle vara intresserade av ett projektarbete?

Hör av dig i så fall till Lisa Meviken för att diskutera ett eventuellt upplägg.

042-293850  eller  070-7595448

lisa@ramlosafriskola.se 


Tack för din hjälp!

Föräldrarådet

Basketboll på schemat

Idag hade vi besök av Helsingborgs basketboll på idrotten för åk 4 och 5. Det var Augusta Paulstrup från deras damlag som höll i idrottslektionen denna morgon. Detta är ett led i att väcka intresse för basketen som en eventuell idrottsaktivitet för ungdomar på fritiden. Bakom projektet ligger basketbollförbundet medan representanterna är lokala elitspelare. Ramlösa Friskola tvekade inte med att få ta del av detta erbjudande.Det började med några enkla övningar som sedan övergick i ett tävlingsmoment.


Därefter avslutades lektionen med spel.Vi tackar Augusta för dagens lektion och eleverna som visade ett stort intresse trots lite avvaktande inställning i början. Dom flesta av eleverna insåg ganska snabbt att basket är en rolig och spännande sport som kan spelas av både tjejer och killar.

Julbasar på förskolan

Välkomna till Hustomtens förskola!Söndagen den 27/11 kl 11:00 - 13:00 kommer vi att spela upp en stor julpjäs: "Den försvunna vintern"
Förköpsbiljetter finns att köpa på avd Mångubben, 40 kr/pers för att säkra en plats.
Det kommer att finnas försäljning av lussebullar, pepparkakor, kaffe och glögg.
De olika tiderna för resp föreställning kommer här:

Föreställning 1: 11:05 - 11:35
Föreställning 2: 11:45 - 12:15
Föreställning 3: 12:25 - 12:55