God Jul & Gott Nytt År!

Ramlösa Friskola med Hustomtens Förskola önskar alla en riktigt
God Jul & Gott Nytt År!

Kometen


Solstrålen


Regnbågen


Stjärnskottet


Mångubben


Förskoleklass


Åk 1


Åk 2


Åk 3 röd


Åk 3 blå


Åk 4-5


Ledningsgruppen

Föräldrainformation december

Information till alla föräldrar med barn/elever på Ramlösa friskola/Hustomtens förskola december 2011

 

Tänk vad tiden gått fort och så mycket vi gjort…

Nu stundar en härlig jul och enligt barnen så är det bara snön som fattas för att det ska kännas riktigt juligt och kuligt.

 

Skolans föräldraråd

Vi passar på att tacka föräldrarådet för ett härligt engagemang och ett gott samarbete. Det är med glädje vi kan konstatera att vi redan kan se  positiva effekter av våra möten. Under vårterminen startar blockflöjtsundervisning på fritidshemstid genom ett samarbete med Dunkers kulturhus och det är väldigt många föräldrar som anmält intresse för sina barn till detta. Genom detta forum har vi även fått kontakter som kan leda till samverkansformer med gymnasieskolor och andra föreningar.

 

Ny personal

Vi har två nya medarbetare i vår verksamhet. Det är Fredrik Löv som är förskollärare och som började jobba på Regnbågen 6/12  och det är Sofie Petersson som är grundskollärare med matte/no inriktning som började jobba på skolan 1/12. Vi är väldigt glada över att ha rekryterat två duktiga medarbetare

 

Nya skolan

Nu har vi fått klart med Pamil att bygga vår nya permanenta skola! Det är så färskt att de sista skisserna för fasadritningar blev klara igår (19/12). Nu kommer vi att söka bygglov för ett förslag som ser mycket intressant ut. Detta blir bara en kort notis om att vi nu ser fram mot ett spännande projekt. Vi återkommer med mer information till efter julhelgerna. Då kommer det bli informationsmöte och ni kommer dessutom få ta del av de nya ritningarna.

 

Statsbidragsmedel

Vi har sökt och blivit beviljade pengar till att förstärka baskunskaperna i Läsa-Skriva-Räkna som vi berättade om tidigare i våras. Pengarna har vi bl.a. använt till att köpa in fler böcker till vårt bibliotek, praktiskt mattematerial, två Daicyspelare med 50 ljudböcker, minnesträningsprogram och vi har fortfarande lite pengar kvar. Vi har även haft föreläsning av Kompetensutvecklarna om läs och skrivsvårigheter.

 

Skolinformationsmöte

Vi hälsar alla föräldrar med barn som börjar förskoleklassen till hösten välkomna till skolinformationsmöte på skolan 16/1 kl 18.30. På mötet informerar våra duktiga pedagoger om verksamheten i förskoleklassen, på fritids och i skolan. Det kommer även att finnas utrymme att kunna ställa egna frågor om verksamheten.

 

 

Vi tackar för detta året och önskar er alla, både barn, elever och föräldrar en riktigt härlig jul och ett gott nytt år! Samtidigt uppmanar vi er att ta en extra titt på bloggen under ledigheten www.ramlosafriskola.se , pedagogerna gör ett fantastiskt jobb med den!

 

Lisa, Ingrid och Micke

Grattis till Vi i femman-resultatet!

Ett stort GRATTIS till femmans killar!

Ramlösa friskolas femmor kom på andra plats i Helsingborg med ett högt genomsnittsresultat! Ni hade 20,22p i genomsnitt och detta kan vi jämföra med Helsingborgsgenomsnittet på 16,87p och Skånegenomsnittet på 16,79p. I hela Sverige så var genomsnittspoängen 16,8.... Bra kämpat grabbar! 
Så här koncentrerade var ni ju vid test tillfället:

Ni är toppenduktiga, jag och alla på skolan är så stolta över er insats! Vi visste redan att ni är vetgiriga och smarta elever, vi i femman resultatet är ett bevis på detta! / Anette